Zes spelers om naar te kijken op de verhuisdag bij The Open (2023)

HOYLAKE, Engeland -- WanneerBrian Harmaneen 15-voet eagle putt op de 18e hole vrijdagmiddag leeggemaakt om naar 10 onder te gaan, veranderde hij de calculus van het Open Championship van dit jaar op de Royal Liverpool Golf Club. Het weekend zal nu veranderen in een veldbrede achtervolging van Harman, die 5 schoten voorsprong heeft op de tweede plaats terwijl hij op zoek is naar zijn eerste grote overwinning.

Wie, als er al iemand is, kan hem opsporen? Hier zijn zes spelers om naar uit te kijken, vanaf zaterdag:

Tommy Fleetwood

Toen de wind vrijdag aanwakkerde en spelers moeite hadden om dicht bij de top van het klassement te blijven, vocht de Engelsman in de late loting en maakte drie birdies op de achterste negen om te eindigen waar hij begon: 5 onder.

"Uiteindelijk werd het een sleur," zei Fleetwood. "Ik denk eigenlijk dat ik het grootste deel van de ronde het gevoel had dat ik heel, heel goed speelde. Ik kreeg gewoon nooit een momentum opgebouwd en heb geen putts geholed."

Fleetwood is verreweg de favoriet om Harman dit weekend ergens te vangen en niet alleen omdat hij het dichtst bij is. Hij speelt dit jaar misschien wel het beste golf uit zijn carrière (zes top-10-finishes op de PGA Tour), heeft de steun van het thuispubliek en zal waarschijnlijk niet te maken krijgen met de druk om vast te houden aan een 54 holes voorsprong.

Aangezien het weer vanaf zaterdag verslechtert, zou Fleetwood - die zei dat hij vrijdagochtend naar Harman's 4 under round had gekeken - ook moeten gedijen, gezien zijn ervaring met spelen in dit gebied en bij dit soort weer. Hij zal wat van zijn drive moeten opschonen (56e in het veld in slagen vanaf de tee), maar als hij zijn solide benaderingsspel (21e) en verzengende putt (vijfde) behoudt, zou hij de hele tijd goed in de mix moeten zitten. weg door de laatste dag.

"We weten niet wat de omstandigheden zullen brengen", zei Fleetwood. "Je moet gewoon blijven spelen tot het voorbij is en zien waar je eindigt."

Min Woo Lee

Als een schot dat uit een kanon komt, is Lee hier om opnieuw deel te nemen aan een groot evenement. Lee begon de dag even par en was al snel 2 over na bogeys op de 3e en 4e hole. De Australiër ging vervolgens terugvechten en kaartte een zeldzame adelaar op de par-5 vijfde hole voordat hij een birdie toevoegde op de negende. Nog twee birdies op de achterste negen brachten Lee helemaal naar 3 onder en een gedeelde vierde plaats.

Eerder dit jaar zat Lee in de laatste groep van het Players Championship metScott Schefflerdie met 2 slagen voorsprong had. Het was een teleurstellende prestatie, want Lee eindigde op een gedeelde zesde plaats, maar de waardevolle ervaring zou dit weekend zijn vruchten kunnen afwerpen.

Bij TPC Sawgrass had Lee succes met het slaan van ijzers vanaf de tee, gezien zijn balsnelheid en afstand en als het weer zaterdag slechter wordt, zou zijn ijzeren spel ook goed moeten presteren op deze baan. Lee heeft misschien niet veel grote successen, maar hij heeft het spel en de instelling om dit weekend wat lawaai te maken.

Jason Dag

Lee is niet de enige Australiër in de mix. De dag begon op vrijdag 1 over na een solide ronde van 72 en ging verder met het inbrengen van zes birdies om omhoog te springen in het klassement en na twee rondes de gedeelde vierde plaats te bereiken.

Day speelt, net als Fleetwood, dit seizoen goed, met zeven top-10-finishes op de PGA Tour en zijn eerste overwinning op tournee sinds 2018. Day is dit seizoen herboren, maar hij had moeite om zijn prestaties te vertalen naar majors. Day eindigde op een gedeelde 39e plaats in Augusta en miste vervolgens bezuinigingen op zowel het PGA Championship als de US Open.

"Het was een beetje teleurstellend", zei Day over zijn optreden in de majors. "Het was een beetje frustrerend voor mij. Maar ik denk dat als ik er deze week een kan bemachtigen, dat het zeker zal veranderen."

Wat zijn kansen betreft, zei Day dat het inkomende weer een aantal spelers aan de top van het bord zou moeten terugbrengen, waardoor hij gelooft dat het toernooi wijd open staat, niet alleen voor hem, maar voor veel meer spelers dan alleen degenen in de buurt. de top.

"Ik denk dat ik een getal in mijn hoofd heb, maar ik ga het niet zeggen, want meestal heb ik het vreselijk mis als ik het zeg", zei Day. "Ik ga gewoon een beetje blijven pushen in de richting van dat aantal."

Rory McIlroy

Ondanks dat hij 9 schoten achter Harman staat, is McIlroy niet te tellen. Vooral als het voelt alsof hij de eerste twee dagen heeft gespeeld met zijn spel op C-niveau en nog steeds de meeste slagen vanaf de tee krijgt van iedereen in het veld en een van de slechts 23 spelers is die onder par zijn.

Hoewel zijn naderingsschoten, putten en korte spel rond de green ongeveer gemiddeld of iets slechter waren, verdiende McIlroy's 8-voet birdie putt op de 18e hole vrijdag een vuistpomp toen hij zijn weg naar het weekend vond met een kans en veel vertrouwen .

"Ik ben misschien 9 terug, maar ik denk niet dat er veel spelers zullen zijn tussen mij en de leiding in het weekend", zei McIlroy. "Ik denk dat als ik morgen, zondag, 3-, 4-, 5-onder par kan bereiken, ik een goede kans heb."

Net als Day gelooft McIlroy dat de hardere omstandigheden ervoor zullen zorgen dat de room naar de top zal stijgen, en de manier waarop hij met ijzers vliegt sinds hij vorige week de Scottish Open won, geeft de viervoudig Major-winnaar veel hoop dat hij zal worden in staat om Harman te achtervolgen.

"Ik voel me de laatste jaren comfortabeler in de wind en ik heb het gevoel dat ik onder allerlei omstandigheden kan presteren", zei McIlroy. "Wat het ons ook brengt de komende dagen, ik heb het gevoel dat ik voorbereid zal zijn."

Jordaan Spieth

Op de eerste negen vrijdag leek het er even op dat Spieth zou gaan rennen om omhoog te schieten naar de top van het bord. Maar nadat hij drie birdies op de voorkant had gekaard, gaf Spieth ze allemaal terug op de achterste negen om te eindigen waar hij begon, 2 onder en nu 8 schoten van de leiding.

Het was een typische Spieth-dag, met ups en downs en tussendoor wilde schoten. De drievoudig grote winnaar speelde zichzelf er niet uit, maar hij zal niet veel foutmarge hebben en zal zijn coureur moeten beteugelen, die deze week niet erg nauwkeurig was (63e in het veld) om echt de strijd aangaan.

"Als het een sleur wordt, ben ik zeker klaar voor de uitdaging," zei Spieth.

In tegenstelling tot Day en McIlroy lijkt Spieth niet te geloven dat Harman zo vaak weer met beide benen op de grond zal komen te staan, wat betekent dat een speler in de top 20 op beide dagen laag zal moeten gaan. Na vrijdag had Spieth geen goed gevoel over zijn kansen.

"Ik had het gevoel dat ik net zo goed of zelfs beter speelde dan gisteren", zei Spieth, die teleurgesteld was over zijn ronde. "Nodig om echt een score te plaatsen. Ik begrijp dat er veel kan gebeuren bij een Open, maar 8 schoten zijn veel schoten om een ​​speler te zien die heel goed speelt."

Sepp Straka

Harman's landgenoot uit Georgia scheurde door de achterste negen in Hoylake in de winderige middagomstandigheden met zes birdies en slechts één bogey om te eindigen op 4 onder en op de enige positie van de derde plaats op weg naar zaterdag.

Straka behaalt een recente overwinning bij de John Deere Classic en een plaats in de top zeven bij het PGA Championship. Op de US Open miste hij echter de cut. Toch heeft Straka in de mix kunnen blijven ondanks het verliezen van schoten op het veld rond de green. Zijn benaderingsspel, driving en putten staan ​​allemaal in de top 15 van gewonnen slagen in die categorieën, en zijn birdie-chip-in op donderdag 18 zou wel eens het schot van het toernooi kunnen zijn.

Sepp Straka met een fenomenale chip over de bunker voor een birdie op de 18e! 🔥

📺:@USAnetwork|#DeOpen pic.twitter.com/tAaQuq53cD

— Golfkanaal (@GolfChannel)20 juli 2023

"Mijn spel begint aardig in vorm te komen", zei Straka vrijdag. "Ik heb de bal redelijk goed geraakt en toen ik een paar weken geleden begon, kwam de putter ook langs en hopelijk kan ik dat momentum vasthouden."

FAQs

Waar wordt The Open gespeeld? ›

Het KLM Open wordt net als in 2021 en 2022 gespeeld op Bernardus Golf, in Cromvoirt. De gloednieuwe 18-holes golfbaan ten zuidwesten van 's-Hertogenbosch.

Waar is de Dutch Open Golf? ›

Over het KLM Open

Het KLM Open wordt voor de derde keer op rij gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De 103de editie van het KLM Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de DP World Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports.

Waar wordt KLM Open gehouden? ›

Nederlandse golfers kijken er al een tijd naar uit: de KLM Open of Dutch Open 2023. De 103de editie van dit golftoernooi zal in het pinksterweekend (25 tot en met 28 mei) plaatsvinden op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt. Het is de derde keer dat het toernooi op deze golfbaan wordt gehouden.

Waar wordt US Open golf gespeeld? ›

Het is zondag Vaderdag en dat betekent dat het traditioneel tijd is voor het US Open. De beste spelers ter wereld spelen in Los Angeles op een van de meest exclusieve golfbanen van de Verenigde Staten: The Los Angeles Country Club.

Waar wordt de British Open gespeeld? ›

Prestwick Golf Club, Schotland

Prestwick is waar het Britse Open is opgericht en de eerste jaren van zijn bestaan gespeeld werd. In 1925 gebeurde dat nog een keer, maar toen was het evenement met zijn vele toeschouwers inmiddels te groot voor de club.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 31/12/2023

Views: 5851

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.