Golf House - 18 eenvoudige tips om het seizoen te beginnen (2023)

Golf House - 18 eenvoudige tips om het seizoen te beginnen (1)

< terug naar overzicht

18 simpele tips om het seizoen te beginnen

De lente is niet te stoppen. De eerste bloemen bloeien in het bos, de dagen worden langer, de winterjas kan nu veilig opgeborgen worden. Hoe zit het met uw golfvoorbereiding? Door de winter getraind? fitness getankt? Heb je je eerste doelen gesteld en weddenschappen gesloten voor het seizoen? We hebben een paar kleine, fijne tips op een rijtje gezet om goed te kunnen genieten van de eerste golfrondes en het golfseizoen te verwelkomen.

Golf House - 18 eenvoudige tips om het seizoen te beginnen (2)

1) Oefen met putten
We beginnen meteen met een van de meest impopulaire onderwerpen: het korte spel. Aan het begin van het seizoen een paar uur op de putting green doorbrengen, verzet bergen. Voor je eigen zelfvertrouwen, voor het goede gevoel je eigen zwakkere zelf te hebben verslagen - en natuurlijk voor de prestatie. Misschien een beetje saai, maar zeker elke minuut waard.

2) Reinig de golftas
Dit is het perfecte moment om wat voorjaarsschoonmaak te doen, oude handschoenen, verfrommelde scorekaarten, verlopen candybars en gebruikte ballen weg te gooien. Draai uw golftas om en gooi alles weg wat u aan vorig seizoen herinnert. Pak verse zonnebrandcrème en kleed je om, koop nieuwe handschoenen en trakteer jezelf op verse golfballen. Dit maakt de start van het golfseizoen dubbel zo leuk.

3) Geef jezelf een frisse trainingsroutine
Een frisse start is altijd goed om nieuwe benaderingen te leren. Gebruik het frisse seizoen om je training en opwarmingsoefeningen op te zetten zoals jij dat zou willen. Sla niet even snel de ene drive na de andere op de range, maar benader de training doelgericht en houd vol. Verschillende slagen met verschillende clubs, golfen alsof je op de baan bent. Wissel drivers, ijzers, worpen en chips af, herhaal mislukte schoten. Als je deze aanpak een paar weken volhoudt, heb je al gewonnen.

Golf House - 18 eenvoudige tips om het seizoen te beginnen (3)

4) Bouw wat conditie en rekoefeningen in
Als je na 18 holes golfen de rest van de dag nutteloos bent, is dit het moment om te reageren. Golf is een sport die het hele lichaam vereist en eist en veel calorieën verbrandt. Een bepaalde conditie is belangrijk om blessures te voorkomen. Trainen in de frisse lentelucht is goed, regelmatige rekoefeningen zoals yoga of Pilates zijn het beste. Je hoeft niet meteen aan de volgende marathon te werken, maar basisbeweging is nu wel belangrijk.

5) Koop nieuwe handvatten
Als je dat nog niet hebt gedaan, is dit het moment. Het belang van goede, persoonlijk passende grips wordt vaak onderschat. Het verwisselen van de grip vereist geen grote financiële inspanning en zorgt ervoor dat u de grips niet te strak en te krap vasthoudt, maar juist losjes en ontspannen. Daarnaast zien de rackets er achteraf als nieuw uit.

6) Stel realistische verwachtingen
Op basis van je spelniveau en hoe vaak je speelt, mik niet te hoog voor het nieuwe seizoen. Boos worden als je slecht speelt terwijl je rechtstreeks van de parkeerplaats naar de eerste green bent gerend, helpt helemaal niet. Van handicap 25 naar 10 gaan in één seizoen is zeer, zeer zeldzaam. De uitdrukking "Ik speelde goed, maar scoorde slecht" is geen uitdrukking van een bepaalde differentiatie, maar geeft aan dat de doelen in het spel misschien te hoog waren gesteld.

Golf House - 18 eenvoudige tips om het seizoen te beginnen (4)

7) Verander je schoenen, in ieder geval de spikes
Afhankelijk van hoe vaak je speelt, moet je misschien minstens een of twee keer per jaar je schoen of in ieder geval je spikes vervangen. Een stevige schoen voor koele dagen moet je afwisselen met een lichte schoen voor snelle zomerrondes. Dit is de enige manier om stabiliteit en prestaties te garanderen. Dus als je je spikes niet hebt veranderd toen de winter begon, doe het dan nu. Uw golfswing zal u dankbaar zijn.

8) Neem een ​​Pro-les
Elk moment is het juiste moment om een ​​golfles te nemen, maar de start van het seizoen is ideaal. Een korte swingcheck met de pro van jouw keuze zal je echt klaarstomen voor het seizoen. Een tweede uur om te herhalen wat je hebt geleerd, zal je echt fit maken voor de komende golfzomer.

9) Breng een pre-shot-routine tot stand
Als je zoiets nog niet "bezit", begin dan nu. En oefen het totdat het perfect past. Bepaal je schot, raap de club op, vind het doelwit, maak een oefenzwaai en je kunt beginnen. Hetzelfde proces, swing na swing, elke ronde, elke week, van driver tot putter. Blijf kijken. Je zult zien dat dat bergen met zich meebrengt.

10) Opwarmen en strekken
Als je een van de overgrote meerderheid van golfers bent die de club binnenkomt, een paar snelle ballen slaat en dan wegspeelt, overweeg dan om daar nu verandering in te brengen. Net als bij alle andere sporten mogen korte warming-up- en rekoefeningen niet ontbreken voor de ronde. Je flexibiliteit, nauwkeurigheid en zwaaicomfort zullen aanzienlijk toenemen als je deze paar minuten de tijd neemt.

11) Boek een golfreis
Verzamel je vrienden en stel een datum vast voor die golfreis die je altijd al hebt willen maken. Met een prachtig doel voor ogen is het een stuk makkelijker om je ergens op voor te bereiden, ergens naartoe te trainen. Terwijl pro's zich voorbereiden op de majors, moet u ook een duidelijk doel voor ogen hebben dat een hoogtepunt van uw golfseizoen zal zijn.

12) Verlies het korte spel niet uit het oog
Helaas helpen talent en strategie hier weinig. Het korte spel heeft oefening nodig. Het kan een slechte ronde golf veranderen in een hele goede, maar als je er om geeft, zal het zeker je score veranderen. Begin nu aan het begin van het seizoen en niets staat een succesvol seizoen in de weg.

13) Speel iets sneller
De meeste golfers zouden wat sneller kunnen spelen, wijzelf ook. Zelfs als je geen trage gamer bent, bedenk dan hoe je persoonlijk het spel een beetje kunt versnellen. Een oefenzwaai minder, de bal minder markeren, de puttlijn sneller lezen... Zo wordt de golfzomer nog aangenamer voor u en uw speelpartners.

14) Kijk naar een groot toernooi
Maak wanneer mogelijk een afspraak om de beste golfers van dichtbij te zien. Er gaat niets boven het verschil tussen goed amateurgolf en topsport aan den lijve ondervinden. Kijk, geniet, leer, raak besmet.

15) Doe vaker 9 holes voor of na het werk
Wat de koers ook is, ga er gewoon op uit en strooi zelfs tijdens de week een paar gaten. Indien mogelijk een of twee keer per maand. Zelfs als u op dit moment erg ontevreden bent met uw golf, kunt u de vreugde van het spel nog directer voelen wanneer u de tijd eruit hebt geperst. Daarnaast zijn er vaak fijne greenfeeprijzen voor zeer vroege of avondrondes.

16) Speel je tegen de juiste clubs?
We raden je niet aan om meteen een nieuwe set te kopen, maar het is altijd de moeite waard om te controleren of de clubs nog steeds bij je swing en bouw passen. Misschien zijn nieuwe schachten beter, of grotere handgrepen. Of misschien zit er een groot afstandsverschil in je set, of is het ijzer 3 misschien beter ontworpen als een hybride. Laat het maar controleren.

17) Leer de belangrijkste golfregels
Veel golfers kletsen graag over de golfregels, maar bijna niemand kent alle regels en beslissingen. Dat hoeft niet. Maar als je de belangrijkste kent, misschien degene die je in het verleden altijd hebt moeten controleren of vragen, krijg je meer vertrouwen en kun je veel meer ontspannen spelen. En natuurlijk kan het gedurende het hele seizoen veel schoten goedmaken.

18) Voel de verwachting
Nu we dit artikel tot nu toe hebben gelezen, gaan we ervan uit dat we je dit niet hoeven te vertellen, en dat zullen we toch doen. Er is nauwelijks een effectieve ronde golf die zo vol verwachting is als het begin van een nieuw seizoen met al zijn mogelijkheden, ervaringen en verhalen die nog moeten komen. Geniet van deze tijd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated: 03/11/2023

Views: 5827

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.