Elinkustannukset - viimeisin: Suuri isku asuntolainan haltijoille työpaikkojen jälkeen; "Ajattele ennen kuin korjaat" -varoitus energiatariffeista (2023)

Avainkohdat
 • Palkkakasvu ennätystasolla – nyt lähes inflaation tasolla
 • Britannian työttömyys kasvaa ja työpaikat vähenevät
 • Korkoennusteet nousivat työpaikkatietojen jälkeen
 • Todennäköinen koronnousu ensi kuussa ei merkitse kivun loppua | Gurpreet Narwan
 • "Ajattele ennen kuin korjaat" -varoitus energiatariffeista
 • Kiina julkaisee taloustietoja - mutta puuttuvat luvut herättävät huolta | Helen-Ann Smith
 • Voiko tekoäly auttaa säästämään rahaa? | Tom Acres
 • Katie Williamsin suora raportointi

18:20:01

Kuinka pienet yritykset voivat kilpailla suurten yritysten kanssa palkankorotusten suhteen

Tänä aamuna paljasimme Yhdistyneessä kuningaskunnassa ennätyksellisen vuotuisen palkkojen kasvun - vauhtia, jossa pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) voivat kamppailla pysyäkseen tahdissa, yritysjohtajan mukaan.

Ben Thompson, HR-alustan Employment Heron toimitusjohtaja ja perustaja, sanoi, että tämä näkyy hotelli- ja vähittäiskaupan tiedoissa - joissa yritykset ovat todennäköisesti pienempiä - joissa palkkojen kasvu oli 5,1 prosenttia verrattuna 8,2 prosenttiin yksityisellä sektorilla. vapaana.

"Onneksi pk-yrityksissä työskenteleviä motivoi muukin kuin pelkkä palkka", hän sanoi ja lisäsi, että myös joustavat työvaihtoehdot ja kehitysmahdollisuudet ovat tärkeitä.

"Pk-yrityksillä on muitakin vaihtoehtoja säilyttää ja houkutella osaajia, jos vakava palkankorotus ei ole pöydällä. Usein näitä vaihtoehtoja ei löydy isommilta työnantajilta, joten pk-yritysten tulisi käyttää niitä hyväkseen."

Vaihtoehtoja ovat:

 • Ylimääräisen vuosiloman tarjoaminen - joko kertaluonteisena tai osana kokonaispakettia
 • Oman pääoman tarjoaminen itse yritykseen, jotta työntekijät investoidaan sen yleiseen menestykseen
 • Tahmeiden etujen, kuten palkkauhriautojen tai polkupyörien, tarjoaminen – nykyisessä roolissaan pysyminen on toivottavaa

17:45:01

Vinkkejä autovakuutuskulujen leikkaamiseen keskihinnan noustessa ennätyskorkeaksi

Viime viikolla raportoimme, kuinka "jatkuvat kustannuspaineet" ovat nostaneet vakuutuskulut 21 % ennätyskorkeaksi viime vuonna.

Yksityisen liikennevakuutuksen keskimääräinen maksu oli tämän vuoden toisella neljänneksellä 511 puntaa, mikä oli myös 7 % enemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Kuluttajamestari Mikä? sanoo, että hinnankorotus on tullut "pahimpaan mahdolliseen aikaan kuluttajille", jotka jo kokevat taloudellisia paineita.

Mutta vaikka hinnat nousevat, on olemassa tapoja, joilla voit alentaa vakuutusturvasi kustannuksia:

 • Shoppaile ympäriinsä- hinnat voivat olla vähemmän kilpailukykyisiä kuin ennen, mutta kannattaa aina nähdä, mitä muita tarjouksia on tarjolla ennen kuin sitoudut politiikkasi uusimiseen
 • Siirry hintavertailusivustoille- Tarkastele useita vakuutustarjouksia yhdellä silmäyksellä nähdäksesi, jäätkö paitsi
 • Uusi aikaisin ja valitse vuosivakuutus- Kustannusten imeminen ja kuukausittaisen maksamatta jättäminen voi säästää satoja puntia pitkällä aikavälillä
 • Tinkiä- Jos vaihtaminen toiseen vakuutusyhtiöön kuulostaa liian raskaalta paperityöltä, on mahdollista, että voit pudottaa hintaa alas neuvottelemalla puhelimitse. 14 408:lle tehdyn tutkimuksen mukaan Mikä? Toukokuun 2021 ja kesäkuun 2022 välisenä aikana auto- tai kotivakuuttajaa uusineista tai vaihtaneista 48 % sai vakuutuksenantajansa kanssa käydyn keskustelun takaamaan hinnanalennuksen.

17:10:01

(hieman) parempia uutisia työmatkalaisille, kun ensi vuoden junalipun hinnat nousevat inflaation alapuolelle

Englannin junaliikenteen hintojen nousu ensi vuonna jää alle inflaation, hallitus on sanonut.

Liikenneministeriö sanoi, että nousu ei ole yhtä suuri kuin vähittäishintaindeksin (RPI) nousu vuoden heinäkuuhun "suojellakseen matkustajia elinkustannuspaineilta".

Perinteisesti heinäkuun RPI-lukua on käytetty seuraavan vuoden junamatkakustannusten nousun määrittämiseen.

Viime vuonna se nousi 12,3 prosenttiin, mutta hallitus päätti sen sijaan 5,9 prosentin keskimääräisen ansioiden kasvun perusteella, kuinka paljon hintojen pitäisi nousta.

Tämän vuoden heinäkuun RPI tulee huomenna, ja sen odotetaan olevan noin 9 %. Viime kuussa se oli 10,7 prosenttia.

Koska inflaatio on edelleen itsepintaisesti korkea, uutiset saattavat olla tervetulleita matkailijoille, jotka joutuvat kohtaamaan Englannissa junamatkustuskustannukset, jotka ovat jo toisinaan kiristäviä.

Mutta painostusryhmä Campaign for Better Transport vaati hintojen pysymistä ennallaan "junamatkustajille aiheutuvan korkeiden hintojen taakan vuoksi".

16:35:01

Mitä tapahtuu polttoaineiden hintojen kanssa?

Kuljettajat kohtaavat suurempia iskuja lompakkoonsa pumpuilla, kun polttoaineen keskihinta hiipii jälleen.

Bensiinin keskihinta oli eilen hieman yli 149 p/litra – korkein se on ollut sitten helmikuun, RAC:n lukujen mukaan.

Litra dieseliä maksoi autoilijoille 150,50 p - ensimmäistä kertaa se on yli 1,50 puntaa litralta toukokuun jälkeen.

AA sanoo, että supermarkettien pumppujen hinnoissa on suuria eroja eri puolilla maata - erot ovat merkittävimmät pienten maaseutukaupunkien ja suurten kaupunkien huoltoasemien välillä.

Hinnat voivat vaihdella 10-15 p/litra, autoryhmä havaitsi, vaikka hallitus ja kilpailu- ja markkinaviranomainen kritisoivat supermarketteja polttoaineen ylihinnoittelusta.

Luke Bodset, AA:n pumppuhintojen tiedottaja, sanoi, että kaupunkialueiden välillä on jopa mahdollista kohdata 6 p/litra eroja.

Tämä RAC:n kaavio näyttää, kuinka bensiinin ja dieselin hinnat ovat muuttuneet ajan myötä Isossa-Britanniassa:

16:00:01

Elinkustannuskriisissä näkyy "valoa tunnelin päässä" - PM

Rishi Sunak on vaatinut, että elinkustannuskriisissä näkyy "valoa tunnelin päässä", joka on nähnyt ruoan hintojen ja asuntolainakorkojen nousevan COVID-pandemian seurauksena.

Hänen kommenttinsa tuli ONS:n työllisyystietojen kaatopaikan jälkeen, joka osoitti, että työttömyys on nousussa ja avoimet työpaikat vähentyneet (huono monille ihmisille, mutta mahdollisesti hyvä inflaatiolle) ja palkkojen kasvu on lähes sama kuin nousevat hinnat (hyvä monille). ihmisiä, mutta se saattaa olla haitallista inflaatiolle).

Palkkojen kasvuluku on vahvistanut odotuksia korkojen nousun jatkamisesta - koska Englannin keskuspankki haluaa pysäyttää ihmisten kulutuksen saadakseen hinnat kuriin.

Pääministerin näkemys tästä kaikesta oli: "Paras tapa saada korkoja alas ja pysäyttää niiden nousu on pudottaa inflaatiota. Siksi viidestä prioriteetistani ensimmäinen prioriteetti on inflaation puolittaminen.

– Edistymme, viimeiset luvut osoittivat, että inflaatio laski nopeammin kuin ihmiset odottivat.

"Meillä on työtä, saamme lisää numeroita huomenna, mutta on tärkeää, että pysymme suunnitelmassa.

"Suunnitelma toimii. Luulen, että valoa on tunnelin päässä.

"Jos selviämme tästä, ihmiset alkavat todella nähdä hyödyt pankkitileissään, taskuissaan, kun inflaatio alkaa laskea."

15:10:01

Leivänpaahtimet vedettiin takaisin "palo- ja loukkaantumisvaaran vuoksi"

Bosch palauttaa kiireellisesti kaksi leivänpaahdinmalliaan, koska ne voivat syttyä tuleen.

Laatutarkastukset paljastivat teknisen vian kahdessa erityisessä Styline-leivänpaahtimen mallissa, joiden tuotekoodit ovat TAT8611GB ja TAT8613GB.

Tietyissä olosuhteissa vika "voi johtaa elektroniikan ylikuumenemiseen ja leivänpaahtimen tulipaloon", se sanoi.

Laitteiden tuleen syttymisestä ei ole aiheutunut henkilövahinkoja vian havaitsemisen jälkeen.

14:35:01

Taistelu palkoista ei ole vielä läheskään ohi, ammattiliitto sanoo

Palkkojen nousun kiihtyminen on herättänyt pelkoja, että inflaatio pysyy odotettua pidempään - mikä puolestaan ​​johtaa vieläkin korkeampiin korkoihin Englannin keskuspankin pyrkiessä pysäyttämään hintojen nousun.

Mutta ymmärrettävästi ammattiliitot eivät pyydä anteeksi - ja Uniten mukaan "taistelu palkkojen nostamisesta ei ole kaukana ohi".

Se huomauttaa, että paineet kotitalouksien talouteen ovat edelleen akuutit, koska inflaatio on edelleen palkkoja korkeampi.

Vastatessaan viimeisimpiin työmarkkinatilastoihin, jotka osoittavat keskimääräiset viikoittaiset ansiot ilman bonuksia saavuttavat ennätyksellisen 7,8 prosentin vuotuisen kasvun, pääsihteeri Sharon Graham sanoi: "Älä erehdy, taistelu palkkojen nostamisesta on ollut kovaa ja se on ei todellakaan ole kaukana ohi. Taloutemme on rikki. Jokapäiväiset ihmiset kärsivät."

"Ihmisten elämässä ei tapahdu todellista muutosta", ennen kuin "inhottavaan eriarvoisuuteen" ja "rehottavaan voiton tavoittelemiseen" puututaan, hän sanoi.

"Tämä voisi olla hetki, jolloin poliittiset johtajat johtavat tavanomaiseen retoriikkaan.

"Rehellisesti sanottuna olemme kyllästyneitä lämpimien sanojen kauppaan. Nyt tarvitaan toimintaa."

14:00:01

Miten nykyiset lakot eroavat menneisyydestä?

Yli neljä miljoonaa työpäivää on menetetty lakon vuoksi viimeisen kahden vuoden aikana, tilastoviraston uudet luvut osoittavat.

Noin 4,2 miljoonaa päivää on menetetty tammikuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana.

Arvioidaan, että noin 160 000 näistä katosi viime kuussa, kun se toukokuussa oli 131 000, mutta vähemmän kuin joulukuun 2022 huippu, 829 000:

Suurin osa viimeisen kahden vuoden lakoista on pidetty viime kesäkuun jälkeen (4,1 miljoonaa), jolloin rautatie-, meri- ja liikenneliitto poistui palkoista, työpaikoista ja ehdoista, mikä aloitti nykyisen työtaistelujakson.

Tämä merkitsi eniten menetettyjä päiviä 13 kuukauden aikana heinäkuusta 1989 heinäkuuhun 1990, jolloin menetettiin viisi miljoonaa.

Huolimatta useista korkean profiilin lakoista viimeisen vuoden aikana, menetettyjen päivien määrä on edelleen kääpiöinen 1970- ja 80-luvun työtaistelutoimien vaikutuksesta:

13:25:01

"Ajattele ennen kuin korjaat" -varoitus energiatariffeista

Ofgem kehottaa asiakkaita miettimään ennen siirtymistään kiinteään energiatariffiin, kun markkinoille palaa enemmän tarjouksia.

Sääntelyviranomainen sanoi, että kuluttajien tulee tarkistaa, onko tarjous heille oikea, ennen kuin sitoutuu kiinteisiin kustannuksiin.

"Hinnat ovat edelleen arvaamattomia, ja kiinteään korkoon kirjautuminen nyt voi tarkoittaa, että menetät mahdollisen hinnan laskevan tulevaisuudessa", se sanoi.

Ofgem julkistaa uuden energian hintakaton tässä kuussa - ja hintojen odotetaan laskevan jälleen sen jälkeen, kun katto on pudonnut keskimäärin 2 074 puntaa vuodessa heinä-syyskuussa.

Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana pienille markkina-alueille oli tarjolla vain viisi kiinteää tariffia, mutta pelkästään heinäkuussa määrä kaksinkertaistui.

Kuluttajaneuvontasivusto MoneySavingExpertin mukaan on olemassa useita harkitsemisen arvoisia korjauksia sekä nykyisille että uusille asiakkaille.

Tässä ovat sen suosituimmat tarjoukset tähän mennessä kirjatuista kaupoista (prosentit ovat keskiarvoja):

12:50:01

Lapset voivat syödä näissä paikoissa kesäisin ilmaiseksi tai halvalla

Monet supermarketikahvilat ja muut ravintolat tarjoavat tarjouksia lasten aterioista helpottaakseen perheiden painetta kesän aikana.

Kuluttajamestari Mikä? on pyöristetty yhteen parhaista tarjouksista, jotka eivät anna sinulle takaisin yli 5 puntaa:

Supermarketit

 • Asda- Lapset syövät 1 puntaa koko päivän Asda Cafesissa ilman aikuisten kuluja
 • Ikea- Lapset syövät Ikea-ravintoloissa 95 p:stä. Saatavilla joka päivä klo 11 alkaen
 • Morrisons- Lapset syövät ilmaiseksi, kun aikuinen käyttää ateriaan vähintään 4,49 puntaa
 • Tesco- Lapset syövät ilmaiseksi, jos aikuinen ostaa tuoreita hedelmiä. Tarjous on voimassa 24.7.-1.9. Englannissa, 3.7.-11.8. Skotlannissa ja 3.7.-1.9. Pohjois-Irlannissa.
 • Sainsburyn kahvilat- Lapset syövät 1 puntaa ostaessaan aikuisen lämpimän aterian. Joka päivä klo 11.30 alkaen

Ravintolat ja pubit:

 • Kaunis Italia- Lapset syövät 1 puntaa minkä tahansa aikuisen pääruoan kanssa, maanantaista torstaihin klo 16-18
 • Beefeater -Kaksi alle 16-vuotiasta lasta saavat ilmaisen aamiaisen joka päivä maksavan aikuisen seurassa koulujen loma-aikoina
 • Panimot Fayre- Kaksi alle 16-vuotiasta lasta saavat kesäloman aikana ilmaisen aamiaisen joka päivä maksavan aikuisen kanssa
 • Dobbiesin puutarhakeskukset- Lapset syövät ilmaiseksi aikuisen pääaterian kera puutarhakeskuksen ravintolassa. Saatavilla päivittäin klo 12 alkaen
 • Sen vuoksi- Alle 10-vuotiaat lapset syövät ilmaiseksi maksavan aikuisen kanssa joka arkipäivä klo 16 jälkeen ja koko viikonlopun
 • Vilkkaat pubit- Yksi lapsi voi syödä 1 puntaa jokaisen aikuisen pääaterian yhteydessä maanantaista perjantaihin klo 15-19
 • Todellinen kreikkalainen- Ilmainen alle 12-vuotiaiden ateria jokaista aikuisten sunnuntaisin käyttämää 10 puntaa kohden
 • Whitbread Inns-Kaksi alle 16-vuotiasta lasta saa joka päivä ilmaisen aamiaisen maksavan aikuisen kanssa koulujen loma-aikoina
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 01/27/2024

Views: 6260

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.