DeSantis myöntää suoraan Trumpin vuoden 2020 tappion: "Tietenkin hän hävisi" (2023)

Mainos

OHITA MAINOS

Tukema

OHITA MAINOS

"Joe Biden on presidentti", Floridan kuvernööri sanoi haastattelussa NBC Newsille. Hän ja muut republikaanien presidenttiehdokkaat ovat kokeilleet uusia hyökkäyslinjoja Donald Trumpia vastaan.

  • 1350

DeSantis Bluntly Acknowledges Trump’s 2020 Defeat: ‘Of Course He Lost’ (1)

Tekijä:Nicholas NehamasjaAlexandra Berzon

Nicholas Nehamas raportoi Miamista ja Alexandra Berzon Los Angelesista.

Lue espanjaksi

Floridan kuvernööri Ron DeSantis totesi uudessa haastattelussa selvästi, että Donald J. Trump hävisi vuoden 2020 vaalit eroten useimpien republikaanien äänestäjien ortodoksisuudesta, koska entisen presidentin kamppaileva G.O.P. kilpailijat testaavat uusia hyökkäyslinjoja häntä vastaan.

"Tietenkin hän hävisi", herra DeSantis sanoihaastattelussaNBC Newsin kanssa, joka julkaistiin maanantaina. "Joe Biden on presidentti."

Hra DeSantisin huomautukset – hänen ensimmäinen tylsä ​​tunnustus vuoden 2020 tulokselle kolmen vuoden suojauksen jälkeen – olivat viimeisin merkki siitä, että Trumpin kilpailijat yrittävät käyttää hänen kasvavia oikeudellisia ongelmiaan häntä vastaan. Niinä päivinä sen jälkeen kun Trumpia syytettiin salaliitosta vuoden 2020 vaalien kumoamiseksi, sekä DeSantis ettäentinen varapresidentti Mike Penceovat jyrkämmin eronneet entisestä presidentistä hänen toimiensa vuoksi, jotka johtivat Capitol-mellakkaan 6. tammikuuta 2021.

Kritiikki on ollut hienovaraista. Kumpikaan ehdokkaista ei ole avoimesti hyökännyt Trumpin kimppuun tai vihjannut, että syytteet ovat oikeutettuja. Viimeisimmissä kommenteissaan herra DeSantis ehdotti edelleen, että vaaleissa oli ongelmia, ja kutsui niitä "täydellisiksi". Mutta molemmat näyttävät etsivän tapoja käyttää syytteitä painostaakseen entisen presidentin heikkouksia ja rakentaakseen itselleen tapauksen, jonka jopa Trumpin kannattajat kuulevat.

Mr. DeSantis on myös yrittänyt nollata kamppailevaa kampanjaansa, ja hänen lahjoittajansa ovat painostaneet häntä hillitsemään asemaansa houkutellakseen laajempaa yleisöä.

Ensinnäkin herra DeSantisin on kuitenkin löydettävä tie republikaanien esivaalien läpi, jossa herra Trump on hallitsevassa äänestyksessä. Ja herra DeSantisin viimeisimmät huomautukset, vaikka ne ovatkin tarkkoja, saattavat asettaa hänet ristiriitaan republikaanien suuren osan kanssa: Vaikka vuoden 2020 vaalit todettiin laajalti turvallisiksi, noin 70 prosenttia republikaanien äänestäjistä sanoo, että presidentti Bidenin voitto ei ollut laillinen,CNN:n viime kuussa tekemän kyselyn mukaan.

Trumpin tiedottaja Steven Cheung sanoi lausunnossaan, että "Ron DeSantisin pitäisi todellakin lakata olemasta Joe Bidenin suurin cheerleader".

Toistaiseksi näkyvimmistä ehdokkaista entinen New Jerseyn kuvernööri Chris Christie ja herra Pence ovat puhuneet voimakkaimmin Trumpia vastaan. Mr. Christie toimii selvästi Trumpin vastaisella alustalla. Pence on sanonut, että Trump ansaitsee "syyttömyysolettaman", mutta on myös sanonut, että hän todistaisi entisen presidentin oikeudenkäynnissä 6. tammikuuta, jos niin vaaditaan.

"Amerikan kansa ansaitsee tietää, että presidentti Trump pyysi minua vannomaan hänet perustuslakivalaan, mutta pidin valani ja tulen aina pitämään", herra Pence.kertoi CNN:llesunnuntaina ilmestyneessä haastattelussa. "Ja olen ehdolla presidentiksi osittain siksi, että mielestäni kenenkään, joka asettuu perustuslain puolelle, ei pitäisi koskaan olla Yhdysvaltain presidentti."

Mutta kumpikaan argumentti ei näytä resonoivan republikaanien äänestäjiä. Mr. Christie äänestää noin klo2 prosenttiakansallisissa tutkimuksissa, ja herra Pence on tehnytei ole vielä päteväensimmäiseen republikaanien keskusteluun myöhemmin tässä kuussa.illallisellaIowan republikaanisen puolueen osalta viime kuun lopulla yleisö kehuu Texasin entiselle edustajalle Will Hurdille, joka oli pitkäaikainen ehdokas, kun hän syytti entistä presidenttiä "juoksesta pysyäkseen poissa vankilasta".

NBC:n haastattelussa herra DeSantis sanoi silti näkevänsä ongelmia vuoden 2020 vaalien järjestämisessä. Hän mainitsi postiäänestyslippujen laajan käytön, yksityiset lahjoitukset vaalijärjestäjilleFacebookin perustaja Mark Zuckerbergja sosiaalisen median yritysten ponnistelujarajoittaa leviämistäraportista Hunter Bidenin kannettavasta tietokoneesta.

"En usko, että vaalit olivat hyvin sujuneet", herra DeSantis sanoi. "Mutta mielestäni myös republikaanit eivät vastustaneet. Sinun on taisteltava takaisin, kun niin tapahtuu."

Herra DeSantis myönsiperjantaina, että entisen presidentin väärät salaliittoteoriat vuoden 2020 vaaleista olivat "perustelemattomia".

Viime vuoden puolivälissä DeSantis kampanjoi äänekkäiden vaalien kieltäjien puolesta, mukaan lukienDoug Mastriano, joka asettui kuvernööriksi Pennsylvaniassa, jaKari järvi, joka teki niin Arizonassa.

Molemmat hävisivät, kuten myöskaikki heidän merkittävimmät kollegansa, joka osoittaa, että vaikka vaalien kieltäminen voi toimia republikaanien esivaaleissa, se ei toimi yhtä hyvin yleisissä vaaleissa taistelukenttäosavaltioissa. Kuusikymmentä prosenttia riippumattomista äänestäjistä valtakunnallisesti uskoo, että Biden voitti vuoden 2020 vaalit, CNN:n kyselyn mukaan tämä on pahaenteinen merkki republikaaneille, jotka omaksuvat vaalien kieltämisen vuoteen 2024 asti.

H. Trumpin kovan linjan kannattajille DeSantisin uudet kommentit vuoden 2020 vaaleista nähtiin hylkäävinä.

"Jokainen poliitikko, joka sanoo, että Donald Trump hävisi vaalit ja Biden todella voitti, on tehty", tyynyyhtiön perustaja Mike Lindell, joka on äänekkäästi edistänyt salaliittoteorioita vaalikoneista, sanoi haastattelussa maanantaina The New York Times -lehdelle. . "Heidän kampanjansa on periaatteessa ohi, kun he kommentoivat tällaista."

DeSantisin muutos kuitenkin tukee hänen yleistä argumenttiaan Trumpia vastaan, nimittäin sitä, että hänen johdollaan republikaanit ovat menestyneet huonosti kolmessa peräkkäisessä vaaleissa.

Ja se voisi auttaa lievittämään joidenkin herra DeSantisin suurten rahoittajien pelkoja. Robert Bigelow, joka lahjoitti yli 20 miljoonaa dollaria super-PAC:n tukemiseen Mr. DeSantista,kertoi Reutersille viime viikollaettä hän ei antaisi enempää rahaa, ellei herra DeSantis omaksu maltillisempaa lähestymistapaa. Kuvernöörin kampanjassa on puutetta varainkeruussa jairtisanoi yli kolmanneksen henkilöstöstäänviime kuukausi.

Osana "käynnistä uudelleen” kampanjansa herra DeSantis on siirtynyt turvalliselta alueelta, jossa hän puhui vain konservatiivisten asiantuntijoiden ja mielipidejuontajien kanssa Fox Newsissa, laajempaan pääsyyn valtavirran uutiskanaviin, mukaan lukien haastattelut CNN:lle, CBS:lle, ABC:lle, NBC:lle ja The Wall Street Journalille. Hän on myös ottanut paljon enemmän kysymyksiä toimittajilta kampanjapolulla.

Hän on käyttänyt näitä alustoja kaivaakseen herra Trumpia hänen ikänsä vuoksi, hänen epäonnistumisensa "tyhjentää suota" hänen virkakautensa aikana ja "häviämisen kulttuuria", jonka DeSantis sanoo, että republikaanipuolue on ohittanut Trumpin johtaman puolueen. .

"Luulen, että olen ainoa ehdokas, joka voi voittaa esivaalin, voittaa Joe Bidenin ja sitten toteuttaa kaikki nämä asiat, jotka meidän on tehtävä", DeSantis sanoi.WMUR:n kaupungintalon tapahtumaNew Hampshiren äänestäjien kanssa viime viikolla.

Mutta hän on myös johdonmukaisesti puolustanut Trumpia rikossyytteissä sanoen, että ne edustavat liittovaltion hallituksen "aseistamista" herra Bidenin poliittista kilpailijaa vastaan.

Kaiken kaikkiaan DeSantisin kommentit entisestä presidentistä viittaavat siihen, että hän pyrkii pikemminkin kuin juoksemaan kohti suorempaa yhteenottoa Trumpin kanssa. Kuvernööri ei koskaan mainitse häntä nimeltä äänestäjille pitämässään kantopuheessaan, vaan hän ottaa aiheeseen mieluummin vain kampanjatapahtumien osallistujien tai toimittajien kysyessä.

Jotkut republikaanien ehdokkuuteen pyrkivät ehdokkaat ovat jo vahvistaneet vuoden 2020 vaalien yleisen legitimiteetin.

Puhuessaan äänestäjille viime kuussa Etelä-Carolinan senaattori Tim Scott, joka on tällä hetkellä äänestyksessä kolmannella sijalla Iowassa Trumpin ja DeSantisin jälkeen,Viimeisimmän New York Times/Siena College -kyselyn mukaan- sanoi, ettei hän usko, että vaalit oli "varastettu".

"Puhasteltiin, mutta varastettiinko vaalit?"Mr. Scott kysyi. "On eroa."

Nikki Haley, Etelä-Carolinan entinen kuvernööri, on hylännyt Trumpin valheelliset väitteet varastetuista vaaleista, mutta on selvästi kalibroitunut entisen presidentin kritiikin ja puolustamisen välillä.

Ennen Capitol-mellakkaa hän kieltäytyi myöntämästä, että hän toimi piittaamattomasti tai oli vastuuton kieltäytyessään myöntämästä. Mutta välittömästi sen jälkeen hän kritisoi ankarasti herra Trumpia ja ennusti väärin, että tämä oli pudonnut niin alas, että hän menettäisi kaiken poliittisen elinkelpoisuuden.

Muutamassa kuukaudessa hän oli jälleen syleillyt häntä sanoen, että häntä tarvittiin republikaanipuolueessa. Kun 6. tammikuuta Trumpia vastaan ​​nostettu syyte vapautettiin, Haley kertoi aNew Hampshiren radio-ohjelmaettä hän oli tarkoituksella pidättäytynyt antamasta lausuntoa, koska hän oli "väsynyt kommentoimaan jokaista Trumpin draamaa".

Vivek Ramaswamy, biotekniikan miljonääri, joka on ollut herra Trumpin vahva puolustaja, sanoi lausunnossaan: "Joe Biden vannoi virkavalan Yhdysvaltain 46. presidentiksi, ja kuten sanoin pian virkaanastujaisten jälkeen, hyväksyn tämän tuloksen. .”

Mutta hän lisäsi: "Todellisuudessa en usko, että Joe Biden todella johtaa maata. Uskon, että hän on de facto nukke johtajaluokalle hallintovaltiossa, joka käyttää häntä välineenä saavuttaakseen omia tavoitteitaan."

Ramaswamy huomautti, kuten herra DeSantis teki, valituksia Hunter Bidenin kannettavasta tietokoneesta, ja hän sanoi: "Big Tech varasti vuoden 2020 vaalit."

Raportointiin osallistuivat Ruth Igielnik, Maya King, Jazmine Ulloa ja Nick Corasaniti.

Nicholas Nehamason kampanjatoimittaja, joka keskittyy Floridan kuvernöörin Ron DeSantisin ehdokkuuteen. Ennen The Timesille tuloaan hän oli tutkiva toimittaja Miami Heraldissa. Lisää Nicholas Nehamasista

Alexandra Berzonon Pulitzer-palkittu Politics-desk-tutkintatoimittaja, joka keskittyy vaalijärjestelmiin ja äänestämiseen. Hän oli aiemmin tutkiva toimittaja The Wall Street Journalissa ja käsitteli rahapelialaa ja työturvallisuutta. Lisätietoja Alexandra Berzonista

Tämän artikkelin versio ilmestyy painettuna, jakso

A

, Sivu

12

New Yorkin painoksesta

otsikolla:

DeSantis tunnustaa Trumpin tappion: "Tietenkin hän hävisi".Tilaa uusintapainos|Tämän päivän lehti|Tilaa

1350

  • 1350

Mainos

OHITA MAINOS

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 22/12/2023

Views: 6266

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.