De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (2023)

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (1)

Kiezen welke wiskundelessen je wilt studeren, kan een van de meest uitdagende onderdelen zijn bij het plannen van je middelbare schoolrooster. Middelbare scholen bieden tal van wiskundelessen, vaak met verschillende moeilijkheidsgraden, enhet kan moeilijk zijn om te weten welke wiskundelessen het beste bij jou en je toekomst passen.

Lees deze gids om meer te weten te komen over het standaard wiskundecurriculum van de middelbare school, AP- en IB-wiskundecursussen, welke wiskundelessen colleges verwachten dat je hebt gevolgd en manieren om die verwachtingen te overtreffen.

Standaard wiskundeprogramma op de middelbare school

De meeste middelbare scholenvereisen dat studenten drie jaar wiskunde volgen om af te studeren en raden aan om vier jaar te nemen. Deze eisen bevatten vaak ookhet voltooien van een algebraklasse en een meetkundeklasse.

Vijfenveertig staten zijn overeengekomen om de Common Core-normen voor wiskunde te volgen, die tot doel hebben een meer gestandaardiseerd wiskundecurriculum in het hele land te creëren. De Common Core-normen stellen dat zes inhoudscategorieën moeten worden behandeld in wiskundelessen op de middelbare school:

 • Algebra
 • Functies
 • Modellering
 • Geometrie
 • Statistieken
 • Waarschijnlijkheid

Deze normen zijn echter erg breed en specificeren niet welke wiskundige concepten in welke klas moeten worden onderwezen, dus er is nog steeds veel differentiatie tussen scholen en tussen staten.

Voor wiskunde op de middelbare school is er geen specifieke cursus die je zou moeten volgen als eerstejaars, tweedejaars enz. In plaats daarvan is er een reeks cursussen, enelke student begint met de wiskundeles die het beste bij hem/haar past, op basis van testen en voorkennis van wiskunde.

De typische volgorde van wiskundelessen op de middelbare school is:

 • Algebra 1
 • Geometrie
 • Algebra 2/Trigonometrie
 • Voorcalculatie
 • Rekening

Deze bestelling is echter zeker niet in steen gebeiteld. Sommige scholen onderwijzen algebra 1 en 2 back-to-back en gaan dan verder met meetkunde, sommige scholen bieden trigonometrie met meetkunde of pre-calculus in plaats van algebra 2, en sommige studenten volgen pre-algebra of een soortgelijke cursus als ze hun vaardigheden moeten versterken. wiskundige vaardigheden voordat je algebra 1 volgt.De meeste middelbare scholen volgen echter een cursusvolgorde die vergelijkbaar is met die hierboven voor hun wiskundelessen.

De wiskundeles die je in het eerste jaar volgt, wordt gekozen op basis van je eerdere wiskundelessen en eventuele plaatsingstoetsen die je hebt afgelegd voordat je naar de middelbare school ging. Dus als je algebra 1 al in groep 8 hebt gevolgd, kun je misschien beginnen met meetkunde als eerstejaars en van daaruit verder gaan met de lijst. Ook neemt niet elke middelbare scholier pre-calculus of calculus.

Wat leer je in je wiskundelessen op de middelbare school?

Hoewel het curriculum kan variëren, afhankelijk van je leraar, het leerboek dat je gebruikt en het niveau van je wiskundeles, behandelen de meeste wiskundelessen dezelfde hoofdonderwerpen. De onderstaande onderwerpen dienen als richtlijn voor de belangrijkste vakken die in elke wiskundeles worden gegeven.

Algebra 1:Echte getallen; oplossen, schrijven en grafieken van lineaire vergelijkingen; kwadratische vergelijkingen en functies; polynomen

Geometrie:Vlakke en vaste geometrie inclusief constructies, formules voor metingen en formele bewijzen

Algebra 2:Voortzetting van de concepten die in algebra 1 zijn geleerd, inclusief een meer diepgaande studie van grafieken en het oplossen van vergelijkingen, ongelijkheden en functies

Trigonometrie:Past algebra- en geometrievaardigheden toe op circulaire en periodieke functies. OPMERKING: Trigonometrie is meestal geen vak apart, maar wordt vaak onderwezen tijdens algebra 2, meetkunde of pre-calculus

Voorcalculatie:Reeksen en reeksen, waarschijnlijkheid, statistieken, limieten en afgeleiden

Berekening:Voortzetting van de concepten die in pre-calculus worden onderwezen, met de nadruk op integratie en differentiatie

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (2)

Je zult veel van deze afbeeldingen zien als je calculus bestudeert

Welke wiskundelessen verwachten hogescholen dat je hebt gevolgd?

Net als middelbare scholen,de meeste hogescholen eisen dat aanvragers drie jaar wiskunde hebben voltooid en bevelen vier jaar aan.Selectieve hogescholen vereisen vaak vier jaar wiskunde, en sommige scholen vereisen mogelijk ook de voltooiing van bepaalde wiskundelessen zoals algebra 2, meetkunde of pre-calculus.

Voor studenten die van plan zijn om geesteswetenschappen, sociale wetenschappen of een vergelijkbaar vakgebied te studeren, zullen de wiskundelessen die je op de middelbare school hebt gevolgd niet zo belangrijk zijn voor hogescholenomdat ze meer zullen kijken naar de lessen die betrekking hebben op je beoogde hoofdvak. Dit betekent dat je niet de meest uitdagende wiskundelessen hoeft te volgen die je middelbare school biedt, hoewel hogescholen fundamenteel getalenteerde en goed afgeronde mensen willen, dus je moet er toch naar streven om het goed te doen in de wiskundelessen die je volgt om een solide GPA.

Als je van plan bent om een ​​STEM-vak (wetenschap, technologie, engineering of wiskunde) te volgen, zullen de verwachtingen hoger zijnomdat wiskundige vaardigheden belangrijker zullen zijn voor je universiteitscursussen en toekomstige carrière. De meeste hogescholen vereisen dat je vier jaar wiskunde op de middelbare school hebt gevolgd, soms inclusief pre-calculus en calculus. Je zult met veel andere slimme STEM-mensen strijden om aanbiedingen voor een universiteit, dus je wilt jezelf helpen op te vallen door strenge wiskundelessen te volgen die op een hoog niveau worden aangeboden.

Ongeacht wat je van plan bent om op de universiteit te studeren,het wordt ten zeerste aanbevolen dat alle middelbare scholieren vier jaar wiskunde voltooienomdat veel hogescholen het verwachten, zelfs als ze het niet nodig hebben, en het zal je helpen voorbereid te blijven op eventuele wiskundelessen die je op de universiteit moet volgen. Lees verder om manieren te leren om deze verwachtingen van hogescholen te overtreffen.

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (3)

Wil je de best mogelijke universiteitsapplicatie bouwen?

Wij kunnen helpen.PrepScholar-opnamesis 's werelds beste toelatingsadviesdienst. Wij combinerentoelatingsadviseurs van wereldklassemet onzedatagestuurde, bedrijfseigen toelatingsstrategieën. We hebben toezicht gehouden op duizenden studenten die hun intrede dedenscholen van de beste keuze, van staatscolleges tot de Ivy League.

We weten wat voor soort studenten hogescholen willen toelaten.We willen dat je wordt toegelaten tot je droomscholen.

Meer informatie over PrepScholar Admissionsom uw kans om binnen te komen te maximaliseren.

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (4)

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (5)

Iedereen zou vier jaar wiskunde moeten volgen op de middelbare school

Hoe kun je verwachtingen overtreffen?

Omdat middelbare scholen veel wiskundelessen aanbieden op verschillende niveaus van diepgang, snelheid en moeilijkheidsgraad, zullen de wiskundelessen die je volgt en de cijfers die je daarin krijgt, nauwkeurig worden bekeken door hogescholen om je academische vaardigheden te helpen bepalen en hoe goed je zou passen. op school zijn.

Als je geen hoofdvak hebt in een STEM-vak, hoef je je minder zorgen te maken over het overtreffen van de verwachtingen in je wiskundelessen; je kunt het grootste deel van je tijd en energie besteden aan lessen die nauwer verband houden met het onderwerp waarin je wilt studeren.Het is meestal genoeg om vier jaar wiskunde te nemen en goede cijfers te halen in die klassen.Als je de tijd en het vermogen hebt om honours- of AP-wiskundelessen te volgen, is dat geweldig, maar het mag niet ten koste gaan van je cijfers voor lessen die nauwer verwant zijn aan je hoofdvak.

Voor studenten die van plan zijn een hoofdvak in een STEM-richting te kiezen, wil je ook vier jaar wiskunde volgen, maar je zult jezelf willen pushen door geavanceerde wiskundelessen te volgen, die lessen op honours- of AP-niveau te studeren, indien aangeboden door je school, en krijgen hoge cijfers halen in je wiskundelessen.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van geavanceerde wiskundelessen waarmee u een college kunt laten zien dat u over sterke wiskundige vaardigheden beschikt.

AP wiskundelessen

Er zijn drie AP-wiskundeklassen beschikbaar: twee calculusklassen en een statistiekklasse.

AP Calculus AB en AP Calculus BC

Veel studenten die van plan zijn een STEM-richting te volgen of die zeker zijn van hun wiskundige vaardigheden, nemen eenAP Rekencursus. Het materiaal dat deze twee klassen behandelen, lijkt erg op elkaar, maar Calculus BC wordt als moeilijker beschouwd omdat het sneller gaat en een aantal aanvullende onderwerpen behandelt, zoals polynoombenaderingen en -reeksen, reeksen van constanten en Taylor-reeksen. Beide zijn echter uitdagende AP-klassen, enhet volgen van een van beide klassen is een van de beste manieren om je sterke wiskundige vaardigheden te bewijzen. Een gedegen kennis van calculus is ook vereist voor veel STEM-loopbanen.

AP-statistieken

Deze AP-cursus omvat het verkennen van gegevens, steekproeven en experimenten, het anticiperen op patronen en statistische gevolgtrekkingen.Statistiek is een van de meest gebruikte wiskundeonderwerpen en veel carrièregebieden vereisen een achtergrond daarin.

AP-statistiekenwordt vaak gezien als niet zo rigoureus als een AP Calculus-cursus, maar het is nog steeds een sterke cursus om op je transcript te hebben.Deze cursus is een goede optie voor studenten die een AP-wiskundeles willen volgen, maar zich nog niet klaar voelen voor calculusof die het liever op de universiteit volgen, of voor degenen die denken dat statistiek nuttiger zal zijn dan calculus voor hun toekomstige carrière.

U kunt de diplomavereisten van verschillende hogescholen controleren voor majors die u overweegt om te zien welke wiskundecursussen verschillende majors vereisen en om te bepalen of AP Statistics of AP Calculus nuttiger voor u zou zijn.

Hoewel het over het algemeen per student kan verschillen,studenten die niet van plan zijn een hoofdvak in een STEM-veld te volgen, kunnen AP Statistics of een AP Calculus volgen cursusals ze ervoor kiezen om een ​​AP-wiskundeles te volgen.Studenten die van plan zijn een STEM-vak te studeren, moeten een AP Calculus maken cursusomdat ze vrijwel zeker calculus moeten kennen voor hun toekomstige lessen. Ze kunnen ook overwegen om zowel AP Calculus als AP Statistics te nemen als ze ruimte hebben in hun schema.

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (6)

Gelukkig voelen? AP Statistics is misschien de cursus voor jou.

IB wiskundelessen

Om het International Baccalaureate-diploma te behalen, moet de student minimaal één vak uit elk van de zes IB-vakcategorieën volgen. Wiskunde is een van die categorieën en heeft vier IB-opties. IB-cursussen worden aangeboden op standaardniveau (SL) en op hoog niveau (HL).De vier wiskundeklassen, van minst uitdagend tot meest uitdagend, zijn:

 • Wiskundige studies SL
 • Wiskunde SL
 • Wiskunde HL
 • Verdere wiskunde HL

Deze vier cursussen behandelen in principe dezelfde onderwerpen,maar met verschillende snelheden en met verschillende moeilijkheidsgraden. Volgens de IB-website zullen studenten in deze cursussen hun wiskundige kennis ontwikkelen, samen met logica en kritisch denkvermogen. De belangrijkste onderwerpen die ze behandelen zijn algebra, functies en vergelijkingen, trigonometrie, vectoren, statistiek en waarschijnlijkheid, en calculus.Net als bij AP-lessen, moeten studenten met een hoofdvak in STEM-vakken een IB-wiskundeles op hoog niveau volgen.

Meer opties voor wiskundelessen

Als je een specifieke wiskundeles wilt volgen of gewoon van wiskunde houdt en meer wiskundelessen wilt volgen, zijn er verschillende opties voor jou. Deze omvatten zowel gevorderde als niet-gevorderde wiskundelessen, dus ze zijn een mogelijkheid voor middelbare scholieren die van plan zijn om op elk gebied te studeren.

Keuzevakken

Statistiek is een van de meest voorkomende wiskundekeuzevakken en het is nuttig voor veel carrièregebieden. U kunt statistieken maken op AP-niveau (zie de bovenstaande sectie) of regulier niveau. Andere wiskundekeuzevakkenomvatten computerwiskunde, wiskundige geletterdheid en wiskundige toepassingen. Deze keuzevakken richten zich vaak op computervaardigheden of praktische toepassingen van wiskunde.

Community College-lessen

Als je school geen specifieke AP-wiskundeles of keuzevak aanbiedt, kun je misschien een vergelijkbare cursus volgen bij aplaatselijke gemeenschapsschool.Dit is vooral een goede optie voor wiskundelessen op een hoger niveau die de meeste middelbare scholen niet aanbieden, zoals multivariabele calculus, abstracte algebra en op bewijzen gebaseerde wiskunde. Omdat de meeste middelbare scholieren deze lessen niet volgen, kan het afronden ervan je cijferlijst echt versterken en hogescholen laten zien dat je voorbereid bent op toekomstige STEM-lessen.

Als je geïnteresseerd bent in deze optie, praat dan met je begeleidingsadviseur over hoe je je kunt inschrijven voor een van deze cursussen. Het wordt steeds gebruikelijker voor middelbare scholieren om community college-lessen te volgen, dus het proces is misschien niet zo moeilijk als je zou denken.

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (7)

Ben je net als Isaac Newton dol op wiskunde? Overweeg om wiskundelessen te volgen aan een community college.

Samenvatting

 • Hoewel de meeste middelbare scholen en hogescholen slechts drie jaar wiskunde vereisen, is het het beste om vier jaar af te ronden, ongeacht wat je van plan bent om in de toekomst te studeren, omdat veel hogescholen dit verwachten, en het zal je helpen voorbereiden op toekomstige colleges. .
 • De wiskundeles die je in je eerste jaar van de middelbare school volgt, hangt af van je eerdere wiskunde-ervaring en cijfers van de middelbare school.
 • Je zult hoogstwaarschijnlijk een jaar meetkunde en minstens een jaar algebra moeten volgen terwijl je op de middelbare school zit.
 • Voor studenten die van plan zijn een hoofdvak in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen te volgen, is het voldoende om aan de bovenstaande vereisten te voldoen en goede cijfers te halen in je wiskundelessen, omdat je het grootste deel van je tijd moet besteden aan lessen die nauwer verband houden met je toekomstige hoofdvak.
 • Als je van plan bent een STEM-vak te volgen, moet je meer tijd en energie besteden aan je wiskundelessen, dus je moet meer uitdagende lessen volgen, zoals pre-calculus en calculus, en die lessen op een gevorderd niveau volgen, als mogelijk.

Wat is het volgende?

Vraagt ​​zich af ofje moet AB of BC Calculus nemen?Onze gids legt de verschillen tussen de twee klassenen legt uit wie elke cursus moet volgen.

Geïnteresseerd inwiskunde wedstrijdenzoals deInternationale Wiskunde Olympiade? Raadpleeg onze gids om te slagen voor de kwalificerende tests.

Weet je ook niet zeker welke wetenschapslessen je moet volgen?Bekijk onze volledige gids voorde wetenschapslessen die je op de middelbare school zou moeten volgen.

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (8)

Vooruitdenken aan universiteitsaanvragen?

Als je een eerstejaars, tweedejaars of junior bent die zich zorgen maakt over toelating tot de universiteit, kunnen onze toelatingsadviseurs van wereldklasse helpen.We weten precies wat voor soort studenten hogescholen willen toelaten en kunnen ervoor zorgen dat jouw profiel schittert.

PrepScholar-opnamesis 's werelds beste toelatingsadviesdienst. We hebben duizenden studenten geholpen hun weg te vindenscholen van de beste keuze, van staatscolleges tot de Ivy League.

Word vandaag nog lid van ons mentorprogramma:

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (9)

Heb je vrienden die ook hulp nodig hebben bij het voorbereiden van de test?Deel dit artikel!

De wiskundecursussen op de middelbare school die u moet volgen (10)

Christine Sarikas

Over de auteur

Christine studeerde af aan de Michigan State University met diploma's in milieubiologie en geografie en behaalde haar master aan de Duke University. Op de middelbare school scoorde ze in het 99e percentiel op de SAT en werd ze uitgeroepen tot National Merit Finalist. Ze heeft in verschillende landen Engels en biologie onderwezen.

Ontvang gratis gidsen om uw SAT / ACT te stimuleren

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated: 23/08/2023

Views: 5461

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.