4 landen zonder inkomstenbelasting (2023)

Enkele van de meest populaire landen die het financiële voordeel bieden van neeinkomstenbelastingzijn Bermuda, Monaco, de Bahama's en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Er zijn een aantal landen zonder inkomstenbelasting, en veel daarvan zijn zeer aangename landen om in te leven. Profiteren van het leven in een land zonder inkomstenbelasting is echter niet zo eenvoudig als het inpakken van een koffer en het kopen van een vliegticket.

Belangrijkste leerpunten

  • Bermuda, Monaco, de Bahama's en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn vier landen die geen persoonlijke inkomstenbelasting hebben.
  • Amerikaanse staatsburgers zijn verplicht Amerikaanse inkomstenbelastingen in te dienen en te betalen, zelfs als ze in een ander land wonen.
  • Als u afstand doet van uw Amerikaans staatsburgerschap, kunt u uiteindelijk een belastingboete betalen die ontheemdingsbelasting wordt genoemd.

Ontsnappen aan belastingen door afstand te doen van het staatsburgerschap

Burgers van de Verenigde Staten kunnen niet ontsnappenAmerikaanse inkomstenbelasting betalengewoon door naar een ander land te verhuizen. Alle Amerikaanse staatsburgers, ongeacht waar ze willen verblijven, zijn nog steeds wettelijk verplicht om Amerikaanse inkomstenbelastingen in te dienen op dezelfde manier als wanneer ze in de VS zouden wonen.Het lijkt misschien aantrekkelijk, maar afstand doen van het staatsburgerschap is geen gemakkelijke taak.

Allereerst bieden veel landen geen gemakkelijke toegang tot burgerschap. In de meeste gevallen is het proces langdurig en duur. Sommige landen zullen doelbewust de toetredingsdrempel hoog houden om alleen topinvesteringen aan te trekken.

Ten tweede werden de Amerikaanse belastingdiensten hard getroffen door het verlies van tientallen multimiljonairs enmiljardairdie ervoor hebben gekozen om het staatsburgerschap te verwerven in belastingvriendelijkere landen. Als reactie hierop hebben deze autoriteiten het steeds moeilijker en duurder gemaakt om afstand te doen van het Amerikaanse staatsburgerschap, door eenontheemding belastingdat kan enorm duur worden.

Voor sommigen,repatriërenvoor hen meer betekent dan de opgelopen fiscale boete. Hieronder vindt u onze analyse van enkele landen die volledig leefbaar zijn - en best mooi - die geen inkomstenbelasting heffen.

Verenigde Arabische Emiraten

Er zijn een aantal olielanden in het Midden-Oosten die geen inkomsten- of vennootschapsbelasting hebben, en de VAE wordt beschouwd als een van de aantrekkelijkste met een relatief stabiele regering eneconomie. De VAE heeft een bloeiende economie en een meer multiculturele omgeving dan de meeste landen in het Midden-Oosten. Dit vertaalt zich in uitstekende eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden. Er zijn ook zeer goede onderwijsfaciliteiten en een sterk Engels sprekende bevolking.

De VAE heft wel vennootschapsbelasting op oliemaatschappijen en buitenlandse banken. Het heft ook eenbelasting over de toegevoegde waarde(btw) op de meeste goederen en diensten. In juni 2023 zullen de VAE naar verwachting ook een vast vennootschapsbelastingtarief van 9% invoeren voor bedrijven die meer dan AED 375.000 per jaar verdienen.

De Bahamas

Genieten van het voordeel van het niet hoeven betalen van inkomstenbelasting in de Bahama's hangt af van ingezetenschap, niet van het daadwerkelijk verkrijgen van staatsburgerschap, waardoor het een van de gemakkelijkere landen is om toegang te krijgen tot een leven zonder inkomstenbelasting. Er is een minimale verblijfsvereiste voor permanente bewoners van ten minste 90 dagen, en expats moeten minimaal tien jaar eigenaar blijven van een woning. De woning moet ook voldoen aan een minimum aankoopbedrag dat door de minister "van tijd tot tijd" wordt voorgeschreven, waarbij personen die een woning kopen voor meer dan BSD $ 750.000 "snelle overweging" krijgen.

Zoals de Caribische eilanden gaan, zijn de Bahama's een van de relatief goedkopere om in te wonen. Over het algemeen heeft het land het goedinfrastructuuren diensten. Het enige gebied waar diensten als een beetje ondermaats worden beschouwd, is het gebied van de geneeskunde. Veel Amerikaanse expats die ervoor hebben gekozen om naar de Bahama's te gaan, reizen nog steeds terug naar de VS voor aanzienlijke medische zorg.

Nassau heeft, zoals te verwachten is bij een toeristisch gebied, een ietwat hoge criminaliteit. Over het algemeen maken de afstand tot de VS en de prachtige atmosfeer de Bahama's tot een geweldige plek voor veel expats.

Bermuda

Bermuda is een nog aantrekkelijkere Caribische belastingvrije bestemming dan de Bahama's; het is echter ook een veel duurder land om in te leven. De relatief geïsoleerde ligging maakt Bermuda tot een van de duurstekosten van levensonderhoudplekken in de westerse wereld.

Bermuda is veel meer ontwikkeld dan de meeste Caribische eilanden, met uitstekende wegen en openbaar vervoer. En verder, van de beroemde roze zandstranden tot de luxe restaurants, wordt Bermuda beschouwd als een van de meest schilderachtige en aangename landen in het Caribisch gebied. Veel Amerikaanse expats die in Bermuda wonen, zijn werkzaam in de goed ontwikkelde landenfinanciële sectordat bestaat in het land.

Hoewel Bermuda geen inkomstenbelasting heeft, heft het wel eenloonbelastingvoor werkgevers en een grondbelasting voor huiseigenaren en langetermijnhuurders.

Monaco

Bekend als een eeuwige vakantiespeeltuin voorzeer vermogende particulieren, Monaco wordt al lang beschouwd als een van de mooiste en meest gewilde plekken om te wonen in Europa. Gelegen aan de Franse Rivièra, heeft Monaco uitgebreide, goed ontwikkelde jachthavens die meestal worden bezet door een selectie jachten van over de hele wereld. Een favoriet van de rijken is de Grand Prix van Monaco, met veel appartementen die tijdens het evenement voor $ 10.000 of meer per nacht worden verhuurd.

Monaco is een stadstaat die niet veel groter is dan het Vaticaan.Het heeft een van de laagste misdaadcijfers van alle landen ter wereld. Een nadeel is echter dat Monaco ook een van de duurste plekken ter wereld is om te wonen. Toegang tot Monacobelastingvrij inkomenfinanciële omgeving is snel maar niet goedkoop. Een legale verblijfsvergunning kan in minder dan drie maanden worden verkregen, maar vereist een storting van minimaal 500.000 euro bij een bank in Monaco.

Eervolle vermelding: Andorra

Gelegen in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje, genoot Andorra jarenlang de reputatie een belastingparadijs te zijn dat geen persoonlijke inkomstenbelasting oplegde. Dat veranderde in 2015 toen het land een schaalbaar belastingtarief invoerde met een maximum van 10% voor particulieren die meer dan 40.000 euro per jaar verdienen.Vergeleken met de tarieven van de inkomstenbelasting in andere landen, kan het lage tarief van Andorra het een aantrekkelijke optie maken gezien zijn andere unieke kwaliteiten.

Door de bergachtige ligging van Andorra is het een schilderachtige plek voor skiërs en bergbeklimmers. Behalve skitoeristen is het leven in Andorra relatief rustig en gemakkelijk in de omgang. Andorra staat niet alleen bekend om zijn lage belastingtarieven, maar ook om het ontbreken van successie- en schenkingsrechten.In overeenstemming met zijn belastingvriendelijke houding heeft Andorra een van de best ontwikkeldeoffshore bankierenindustrieën ter wereld.

Correctie - nov. 13, 2021:Een eerdere versie van dit artikel identificeerde Andorra ten onrechte als een land zonder inkomstenbelasting.

FAQs

4 landen zonder inkomstenbelasting? ›

Voorbeelden van landen die geen inkomstenbelasting heffen zijn onder meer de Bahamas, de Kaaimaneilanden, Monaco, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu. Om in één van deze landen een verblijfsvergunning te krijgen is meestal een investering vereist die kan oplopen van honderdduizenden tot enkele miljoenen euro's.

Welke landen betaal je geen inkomstenbelasting? ›

Voorbeelden van landen die geen inkomstenbelasting heffen zijn onder meer de Bahamas, de Kaaimaneilanden, Monaco, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu. Om in één van deze landen een verblijfsvergunning te krijgen is meestal een investering vereist die kan oplopen van honderdduizenden tot enkele miljoenen euro's.

Waar is de inkomstenbelasting het laagst? ›

De laagste inkomstenbelasting treffen we aan in Chili (7%), Estland (15%) en Zwitserland (17%).

Waarom betaal je geen belasting in Dubai? ›

Dubai kent relatief beperkte productie, uitgezonderd van olie, en dit betekent dat het meeste wordt geïmporteerd. Op de meeste items die worden geïmporteerd wordt geen belasting geheven.

Waarom hoef je in Monaco geen belasting te betalen? ›

Het Prinsdom Monaco is geen onderdeel van de Europese Unie en is dus niet zonder meer onderworpen aan Europese mandaten en richtlijnen. Vanwege een traditie schikking met buurland Frankrijk, zijn douaneheffingen en btw wel van toepassing in Monaco. Sinds 1870 heft Monaco geen inkomstenbelasting meer op zijn inwoners.

Wie betaalt geen inkomstenbelasting? ›

Je leest het goed: als zzp'er hoef je in 2021 over een winst tot €30.439,- geen belasting te betalen. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet natuurlijk. Let op, je betaalt wel inkomstenbelasting maar krijgt een aantal heffingskortingen terug waardoor je uiteindelijk op nul uitkomt.

Waar in Europa betaal je minste inkomstenbelasting? ›

Waar in Europa betaal je minste belasting? Liechtenstein kent met 2,5% het laagste tarief van Europa, op de voet gevolgd door Bulgarije en Roemenië waar ze dividend belasten met 5 %.

Welke landen geven geen bankgegevens? ›

Landen met bankgeheim

Op dit moment kennen in Europa alleen nog Zwitserland, Liechtenstein, Andorra, Monaco en San Marino een bankgeheim.

Welk Europees land heeft de laagste belastingen? ›

Waar in Europa betaal je minste belasting? Liechtenstein kent met 2,5% het laagste tarief van Europa, op de voet gevolgd door Bulgarije en Roemenië waar ze dividend belasten met 5 %.

Wie betaald de meeste belasting in de wereld? ›

De belastingdruk is in Frankrijk het hoogst met 46,1%. Daarna komt Denemarken met 44,9% en België met 44,8%. Andere Europese landen waar een groter gedeelte van het bruto binnenlands product (BBP) naar de overheid gaat zijn Zweden, Finland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Noorwegen.

Waarom mag je niet videobellen in Dubai? ›

De VAE blokkeert bijna alle VoIP-diensten. Dit zijn diensten waarmee je via het internet kunt bellen. Deze functies zijn bij verschillende apps en programma's geblokkeerd. Je kunt vanuit de VAE dus niet meer videobellen via WhatsApp, Snapchat en Skype.

Hoelang moet je in Dubai wonen om geen belasting te betalen? ›

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen heb je geen visum nodig. Bij aankomst in Dubai krijg je een stempel in je paspoort dat geldig is voor alle Verenigde Arabische Emiraten. Je kunt hiermee dus ook naar Abu Dhabi. Het is niet mogelijk om je verblijf te verlengen.

Hoe hoog is inkomstenbelasting in Dubai? ›

Er is ook goed nieuws te melden: in Dubai betaal je namelijk geen inkomstenbelasting.

Is iedereen in Monaco rijk? ›

Bijna 2 op elke 3 inwoners is een miljonair

Monaco heeft dus ruim de hoogste bevolkingsdichtheid wat miljonairs betreft. Het land met de meeste miljonairs is nog steeds met voorsprong de Verenigde Staten (17,3 miljoen). De stad met de meeste miljonairs is New York City (340.000).

Waar betaald Max Verstappen belasting? ›

Hij erkent dat Verstappen niets illegaals doet maar vindt zijn gedrag wel 'immoreel'. De coureur maakte in zijn jeugd, net als ieder ander, gebruik van voorzieningen die met publiek geld zijn betaald. De dag na zijn achttiende verjaardag verhuisde hij naar het belastingparadijs Monaco.

Waarom is Andorra belastingvrij? ›

Hoewel Andorra de euro in 2014 als huidige gebruiksmunt invoerde, moet er rekening mee worden gehouden dat we geen lid zijn van de Europese Unie. Daarom zijn er beperkingen wat betreft het aantal producten dat men over de grens mee terug naar huis kan nemen: dit fenomeen staat bekend als vrijdom van invoerrechten.

Welk land moet je geen vermogensbelasting betalen? ›

Daarnaast zijn er een aantal landen die geen vermogensbelasting kennen, de belangrijkste zijn Duitsland, Finland, Griekenland en Ierland. De vermogensbelasting in Spanje en Frankrijk is beperkt (deze landen kennen echter wel schenk- en erfbelasting).

Wie hoeft er geen belasting te betalen? ›

Fiscale vrijstellingen

De Koning, de vermoedelijke opvolger van de Koning en de Koning die afstand heeft gedaan van het koningschap (en hun echtgenoten) betalen op grond van artikel 40 van de Grondwet geen loon- of inkomstenbelasting over de uitkeringen die zij vanwege het Rijk ontvangen.

Welk land betaalt de meeste belastingen? ›

Behalve Frankrijk, Denemarken en België hadden nog vijf landen een fiscale druk van meer dan 40 procent: Zweden, Finland, Oostenrijk, Italië en Luxemburg. Aan de andere kant lag de fiscale druk in vijf landen lager dan 25 procent. Het gaat om Mexico, Chili, Ierland, Turkije en ook de Verenigde Staten.

Welk land inkomstenbelasting betalen? ›

In welk land moet u belasting betalen? Er zijn geen EU-regels die zeggen waar mensen die in een ander EU-land werken of wonen, belasting over hun inkomsten moeten betalen. Het land waar u uw fiscale woonplaats heeft, heft meestal belastingen over al uw inkomsten wereldwijd, of u daar nu voor gewerkt heeft of niet.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 10/09/2023

Views: 6143

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.